Rouwarbeid
Heb jij een rouwende medewerker? Is jouw medewerker belast met de afwikkeling van de nalatenschap? Of ben jij
die rouwende medewerker? Het afronden van de administratie na overlijden neemt een hoop tijd in beslag.
En kan stress veroorzaken wanneer dit niet soepel verloopt. Daarbij kost rouwen veel energie. Het is hard werken. Daarom noemen we het ook wel rouwarbeid. Een paar symptomen van rouw zijn: slecht slapen, concentratieverlies, somberheid, hoofdpijn.
Nabestaandenzorg
Vraag je je af wat je kan doen voor je rouwende medewerker? Naast het tonen van begrip voor de situatie is het
aanbieden van praktische ondersteuning in de vorm van nabestaandenzorg wellicht ook een idee.
Als nabestaandenbegeleider ga ik graag het gesprek aan met jouw medewerker. Tijdens een nabestaandenzorggesprek informeer ik over alle praktische en administratieve zaken die komen kijken bij het overlijden van een dierbare. Alles afgestemd op de specifieke situatie. Mocht er na het eerste gesprek behoefte zijn aan een vervolg, dan doen we dat. Naast de praktische en administratieve hulp bied ik een luisterend oor voor het verlies, het verhaal van jouw medewerker. Alles met het doel om weer rust en ruimte te creëren in het hoofd van jouw medewerker.
Verliesprotocol
Heb je als werkgever al nagedacht over de gevolgen voor jouw bedrijf wanneer een medewerker overlijdt?
Of wanneer een medewerker te maken krijgt met verlies? Is er al een verliesprotocol opgesteld binnen jouw bedrijf?Een verliesprotocol of rouwprotocol is een handleiding met aandachtspunten voor leidinggevenden en collega’s
waar men aan moet denken bij verschillende situaties van verlies. Als nabestaandenbegeleider denk ik graag met je mee en help ik om alle punten van aandacht op papier te zetten.
Ben je benieuwd wat ik voor jou of je medewerker kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.
Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.